گـــــــــروه تربـيــت بـدني فـــــــلارد

قائم بوشک :

اهداف بازي : پرورش اعتماد در كودكان به هنگام تنهايي ، زايل كردن ترس در تاريكي ، تقويت جسماني

تعداد بازيكنان : 5 الي 10 نفر

سن بازيكنان : 6 ساله به بالا

ابزار : ندارد

محوطه بازي : مكاني مانند كوچه باغ . حتي اتاق هاي ساختمان

شروع بازي : بچه هاي دواطلب بازي ، ترجيحاً در تاريكي عصر ، در محوطه كه داراي كمينگاه و درخت و كنج و غيره …. جهت قايم شدن ، باشد دور هم جمع شده و به قيد قرعه ، مانند سنگ انداختن ، يا شير و خط يكي را به عنوان شروع كننده بازي انتخاب مي كنند .

شروع كننده در محلي كه توسط همه ي بازيكنان مشخص مي شو.ند ، روي ديوار يا روي تنه درخت پشت به بچه ها ايستاده و چشمانش را مي بندد و با كف دست چشمان خود را مي گيرد تا جايي را نبيند و بنابر قرار داد مثلاًُ از 1 تا 20 مي شمارد تا ساير بازيكنان در اين فرصت خود را مخفي كنند .

سپس مي گويد : قايم شدين ؟ بيام يا نه ؟ چنانچه جوابي نشنيد به اين مفهوم است كه همه قايم شده اند و شروع به جستجو مي كند و هر كدام را كه پيدا كند بايد دست به همان بازيكن بزند تا او را بسوزاند و اگر نتواند كسي را بسوزاند آن شخص جايش را با شروع كننده بازي عوض مي كند و باز بازي از اول شروع مي شود . لازم به ذكر است موقعي كه بازيكن به جستجوي سايرين مشغول است ، بازيكن ديگر سريعاً خود را به محلي كه روي ديوار علامت زده اند مي رسانند و با كف دست خود محل مورد نظر را لمس مي كنند و با گفتن كلمه « جور » برنده شدن خود را اعلام مي كند .

قديمي ترين نام اين بازي شرماسك است كه قدمت هفتصد ساله دارد . در بعضي مناطق اين بازي توسط بزرگسالان نيز اجرا مي شود 




تاریخ: جمعه 7 مهر 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد زمانی

                                      بازیهای محلی چهار محال و بختیاری



بازى‌هاى چهارمحال و بختيارى عبارتند از:آب نخور تو، آبجى گلبهار، آزادي، آهاى بره را دزديدن، استاد را مگير شاگرد را بگير، استا مرا زد، الختر، الخترو، الک دولک، الله‌داد، بابا شيطوني، بابا هيزم‌کش، بزن بزن، بکش ‌بکش، بنفشه، پرستن، پشتک‌بازي، تالون خراب، تپ‌چو، ترکه‌بازي، تقلا، توپى چوبي، تيراندازي، تير و کمان، تير و نشانه، جِجِه، جست و خيزک، جفت و خيزک، چاله‌چاله‌اي، چرخم چلنگ، چقه، چنگ و چاله، چوب‌بازي، چوب تل، چوب معده، چوپان داش، چوچلي، حلال و حرام، حمام حمام، حيدري، خاله رورو، خرس‌بازي، خرمنگل، خورجين، خونه خونه‌بازي، دُربازي، دُرنه آپاش، دست بده قليان بکش، دست روى سر، دو گوبه، دو هديه بيار، ديزبازي، سبزه ميدون، سرسرک‌بازي، سواربازي، سوارکارى و تيراندازي، سو گردم، شال‌بازي، سه خط، شير و پلنگ، عثمانکي، على‌داد، قايم قايمکي، قرت‌بازي، قصدقصدک، قلاغ پر، قلعه قلعه، قلندر، قيچى - نخودچي، قيقاج، کفش و چوب، کله بَرد، کوچوکوچو، کوکو برک، کيه کيه درمى‌زنه؟، گرگم به هوا، گره برفي، گشتم گشتم، گل از ما، گندم گندم، لال‌بازي، مرده لاش، مى‌کنه آيقيه، ملاملائي، موش و گربه، ميخ درنا، هفت سنگ، هل هله گرگ چمبري، يک پا يک پا، يوزپلنگ بازي، .... 



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 6 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد زمانی

  بازی وسطی

 

وَسَطی با نام محلی آراداووردی، به هر بازی که در آن بازیکنان سعی کنند دیگر بازیکنان را با توپ بزنند و دیگر بازیکنان مانع از برخورد توپ به خودشان شوند، گفته می‌شود. انواع مختلفی از این بازی وجود دارد؛ فهرست گونه‌های وسطی را ببینید.محتویات  [نهفتن]

۱ شرح بازی

۱.۱ مقررات بازی

۲ انواع دیگر بازی

۲.۱ وسطی دایره‌ای

۳ منابع

 

شرح بازی [ویرایش]

 

پس از تقسیم بازیکنان به دو گروه برابر، یکی از گروه‌ها به قید قرعه یا شیر و خط در میانهٔ محوطهٔ بازی قرار می‌گیرد و گروه دیگر، در دو قسمت، به طرفین عرضی محوطهٔ بازی می‌روند.

 

با پرتاب توپ به‌وسیلهٔ یکی از بازیکنان گروه کناری، بازی آغاز می‌شود. تلاش گروه کناری نشانه‌رفتن و زدن افراد گروه وسطی زمینهٔ سوختن و اخراج آنان را فراهم کند.

 

گروه میانی هم می‌کوشد تا با حرکات سریع مانع از اصابت توپ به خود شوند و اگر یار سوخته‌ای داشته‌باشند، با گرفتن توپ در هوا (که یک امتیاز به‌شمار می‌رود)، او را به بازی برگردانند.

اکنون شاید به مرحله‌ای رسیده باشیم که فقط یک نفر از گروه میانی، در داخل میدان باقی‌مانده باشد که اگر تا ۱۰ شماره پرتاب نتوانند او را هدف‌گیری کرده و بزنند، همهٔ یاران سوختهٔ گروهش را احیا کرده، و همگی به میانهٔ میدان باز گشته و بازی ادامه خواهد یافت.

مقررات بازی [ویرایش]

ویژگی‌های مطلوبتعداد بازیکن  ۸ الی ۴۰ نفر

سن بازیکنان    ۹ الی ۱۵ ساله

محوطه بازی    ۱۵ × ۱۰ متر

 

به طور کلی بهتر است که ابعاد زمین بازی با سن‌وسال بازیکنان تناسب داشته باشد.

 

برخی مقررات بازی:

 

۱- اگر تمامی بازیکنان میانی در محدودهٔ میدان باشند، هر توپ گرفته شده به عنوان یک امتیاز ذخیرهٔ ضداخراجی محسوب می‌شود و اخراجی و اخراج‌ها را به تأخیر می‌اندازد.

 

۲- گرفتن توپ پس از برخورد با زمین موجب سوختن بازیکن است.

انواع دیگر بازی [ویرایش]

وسطی دایره‌ای [ویرایش]

 

در یک گونه دیگر از این بازی که به «وسطی دایره‌ای» موسوم است با این تفاوت که زمین بازی به شکل دایره‌است که بازیکنان وسطی در داخل آن و گروه کناری در روی محیط آن با فاصله‌های مساوی قرار می‌گیرند.

 

با شروع بازی مربی یا معلم ورزش با ساعت وقت گرفته و بازیکنان کناره نفرات گروه وسطی را نشانه می‌گیرند تا اینکه همه از زمین بازی اخراج شوند. در دور بعدی جای دو گروه عوض می‌شود و باز با شروع بازی مربی یا معلم ورزش با ساعت وقت می‌گیرد. برنده گروهی است که در مدت زمان کوتاهی، بازیکنان گروه وسطی را زده و بازی را زودتر تمام کرده باشند.

 




تاریخ: جمعه 9 دی 1390برچسب:,
ارسال توسط محمد زمانی

قوانين و مقررات طناب كشي

(( ضوابط و مقررات رشته طناب‌كشي))

طناب كشي ورزشي است تيمي كه بين دو گروه 8 نفره برگزار مي‌گردد.

مسابقات اين رشته مفرح ورزشي در داخل سالن، روي پيست و خارج از سالن روي چمن و ساحل درياها روي ماسه برگزار مي‌شود در جشنواره‌ها و همايش‌هاي تفريحي نيز مي‌توان اين رشته ورزشي را بدون توجه به قانون و ضوابط مسابقات انجام داد.

· لوازم و تجهيزات:

الف: طناب: طول طناب حداقل 33 متر و قطر طناب (‌محيط) 10 تا 12 سانتيمتر بوده و فاقد هرگونه گره است و دو سر طناب نيز بايد بسته باشد. جنس طناب از كنف خواهد بود.

· علامت طناب: بمنظور انجام هر چه بهتر مسابقات و بالابردن سطح قضاوت داوران نوارها و علامت‌هاي روي طناب درج مي‌گردند كه اگر طناب كشيده يا جمع شود. داور بتواند آن را به راحتي ملاحظه نمايد.



در موقع مسابقات پنج نوار يا علامت رنگي روي طناب درج ميشود.

الف) يك نوار رنگي در مركز طناب ( وسط) قرمز

ب) 2 نوار رنگي هر كدام به فاصله 4 متر از علامت مركزي ( وسط طناب) – زرد

ج) 2 نوار رنگي هر كدام به فاصله 5 متري از علامت مركزي طناب ( وسط طناب) مشكي

* وزن وتعداد بازيكنان: در تيمهاي طناب‌كشي 9 نفر عضو هستند كه 8 نفر اصلي و يك نفر ذخيره مي‌باشند كه مجموع وزن ورزشكاران در مسابقات براي نوجوانان، جوانان و بانوان به شرح زير است

وزن بازيكنان: به مجموع وزن بازيكنان يك تيم گفته مي‌شود و مسابقات در اوزان زير برگزار مي‌شود :

480- 520-560-600-640-680-720 كيلوگرم

فضا يا محوطه طناب‌كشي:

زمين و محوطه طناب كشي بايستي تخت- هموار و يا پوشيده از چمن باشد.

طول محوطه طناب‌كشي بايستي حداقل 30 متر و عرض آن بيشتر از 3 متر باشد.

توجه:‌ برابر قوانين جديد مسابقات در پيست طناب‌ كشي كه تقريباً شبيه پيست شمشير بازي ميباشد انجام مي‌شود.

نحوه گرفتن طناب:

هيچ ورزشكاري نبايد طناب را جلوتر از نقطه‌اي كه با رنگ يا نوار مشخص شده است بگيرد.

در آغاز هر كشش، اولين ورزشكار مي‌تواند تا جايي كه امكان دارد نزديك علامت رنگي يا نوار طناب قرار بگيرد.

هيچ حلقه‌اي يا گره‌اي نبايد در طناب وجود داشته باشد و هيچ نقطه‌اي از طناب نبايد به بدن ورزشكار قفل شده يا بسته شده باشد.

هر ورزشكار بايد طناب را با دستان لخت و بدون پوشش ( دستكش) بگيرد يعني كف هر دو دست رو به بالا باشد و طناب از بين بدن و بازي ورزشكار عبور كند. هر نوع مانعي كه باعث آزاد حركت نكردن طناب شود خطا محسوب مي‌شود. پاها بايد به سمت جلو دراز شده باشد و جلوتر از زانوها قرار داشته باشند. كليه ورزشكاران در تمام وقت مسابقه به حالت كشش قرار بگيرند.

· برنده يك كشش

هر تيم زماني برنده يك كشش است كه طناب را در مسافت مورد لزومي كه با علامت مشخص گرديده،‌ حركت دهد و آنقدر طناب را بكشد كه علامت مركزي روي طناب از خط روي زمين بگذرد.

امتياز دهي:

هر تيم زماني برنده مسابقه اعلام مي‌شود كه در 2 كشش از 3 كشش بر حريف چيره شود.

هر تيم كه در يك كشش برنده شود يك امتياز مي‌گيرد. و هر تيمي كه در 2 كشش متوالي برنده شود مسابقه را برده است تيمي كه بتواند در 2 بار كشش متوالي، 2 بر صفر بر حريفش غلبه كند، 3 امتياز بدست مي‌آورد و تيم بازنده هيچ امتيازي بدست نخواهد آورد، تيمي كه در 3 بار كشش با حساب 2بر 1 بر حريفش غلبه كند، 2 امتياز و حريفش يك امتياز كسب مي‌كند.
زمان استراحت: وقت استراحت بين هر كشش 2 دقيقه است. 




تاریخ: سه شنبه 6 دی 1390برچسب:,
ارسال توسط محمد زمانی

 آموزش و قوانین هفت‌سنگ


- هفت‌سنگ







1ـ هر تيم شامل 5 بازيکن (4 نفر اصلي و 1 نفر ذخيره) مي‌باشد.


2ـ مسابقات با توپ ميني‌هندبال شماره 1 و هفت عدد مکعب چوبي به ابعاد 10׷׳ سانتي‌متر با شماره‌هاي 1 الي 7 که شماره گذاري آن در يک طرف انجام ‌شود و چوب‌ها بايد به ترتيب از پايين به بالا چيده شود.


3ـ لباس بازيکنان متحدالشکل مي‌باشد. شماره پيراهن در وسط پشت 20 سانتي‌متر و در وسط جلو 15 سانتي‌متر و به پهناي 2 سانتي‌متر است.


4ـ هرگونه تصميم‌گيري در موارد پيش‌بيني نشده به عهده کميته فني مسابقات خواهد بود.


شرح بازي


شروع بازي با قرعه‌کشي بوده و برنده قرعه حق انتخاب مدافع يا مهاجم‌بودن را دارد تيم مهاجم به فاصله 7 متر از سنگ‌ها، پشت‌خط‌شروع (خط پرتاب) قرار مي‌گيرد. و تيم مدافع مقابل تيم مهاجم پشت نيم‌دايره مستقر مي‌شوند.


با سوت داور، نفر اول تيم مهاجم از پشت خط پرتاب، توپ را با دست به سمت سنگ‌ها در مدت کمتر از 3 ثانيه پرتاب مي‌نمايد. اگر توپ به سنگ‌ها اصابت نکند نفر بعدي تيم مهاجم پرتاب را انجام مي‌دهد و پس از اينکه سنگ‌ها به زمين ريخته شد بازيکنان مدافع توپ را برداشته و سعي مي‌کنند با پاس‌کاري و حرکت، بازيکنان تيم مهاجم را که قصد چيدن سنگ‌ها را دارند با توپ بزنند. بازيکني که توپ به او اصابت نمايد از زمين بازي خارج مي‌شود. اگر مدافعين همه بازيکنان مهاجم را با توپ بزنند برنده خواهند شد. اما اگر قبل از اينکه همه بازيکنان تيم مهاجم از بازي خارج شوند بازيکني موفق به چيدن سنگ‌ها شود، آن تيم برنده بازي خواهد بود.


قوانين و مقررات بازي هفت سنگ





1ـ بازي در سه ست و حداکثر زمان در هر ست 5 دقيقه مي‌باشد.


2- تيمي برنده بازي است که برنده دو ست (گيم) شود.


3ـ زمين بازي 15 נ14 متر (نصف زمين بسکتبال) مي‌باشد.


4ـ در صورتي که بازيکنان مهاجم هيچکدام نتوانند سنگ‌ها را مورد هدف قرار دهند، تيم مدافع برنده آن ست خواهد بود.


5ـ در صورتي که بازيکن مدافع بيش از 5 ثانيه توپ را در دست خود نگاه دارد خطاي 5 ثانيه اعلام و به بازيکن مهاجم اجازه چيدن يک سنگ را بدون مزاحمت مي‌دهند. (قانون 5 ثانيه)


6ـ بازيکن مهاجم بعد از چيدن سنگ‌ها اگر دست خود را بالا ببرد (قبل از اعلام هفت‌سنگ توسط وي) مدافعين حق زدن وي را ندارند.


7ـ خارج شدن توپ از زمين خطاست و بازيکن مدافع مي‌تواند براي آوردن توپ از زمين خارج شود.


- هر تيم مدافع حق دارد در مدت 20 ثانيه توپ را نگه دارد و در اين زمان اگر پرتابي صورت ندهد خطا محسوب مي‌شود و يک سنگ چيده مي‌شود. (قانون 20 ثانيه)


ـ براي هرگونه حادثه غيرقابل پيش‌بيني زمان متوقف مي‌شود.


خطاها


ـ لمس خط پرتاب توسط فرد پرتاب کننده خطا بوده، که نوبت پرتاب را از دست مي‌دهد و در صورت ريخته شدن سنگ‌ها، دوباره سنگ‌ها چيده مي‌شوند.


ـ خارج شدن بازيکنان تيم مهاجم با توپ و بدون توپ از زمين بازي خطا بوده و بازيکن خاطي بايد زمين بازي را ترک نمايد.


ـ بازيکنان مدافع نمي‌توانند مانع حرکت افراد مهاجم شوند، آنها مي‌توانند با پاسکاري و حرکت، مهاجمين را با توپ بزنند، در غيراينصورت بازيکن خاطي اخراج مي‌شود.


ـ زدن بازيکنان مهاجم با پرتاب توپ صحيح است. لمس کردن بدن مهاجم با توپ خطاست و بازيکن خاطي بايد زمين بازي را ترک نمايد.


ـ عبور کامل يک پاي مدافع از قوس نيم‌دايره (قوس دفاع) خطا محسوب مي‌شود و يک پرتاب اضافه به تيم مقابل داده مي‌شود (لمس خط خطا نيست).


- لمس بازيکنان مهاجم بايد هنگام پرتاب درنيمه دايره مقابل خط پرتاب باشد.


- حداکثر فاصله خط محيطي با انتهاي فضاي سالن 3 متر مي‌باشد.




تاریخ: سه شنبه 6 دی 1390برچسب:,
ارسال توسط محمد زمانی

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 34
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 34
بازدید ماه : 34
بازدید کل : 74549
تعداد مطالب : 66
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

Alternative content